Dessa gillar jag att ha i frysen och ta till fikat. Oftast är jag för lat att rulla bollar så jag trycker ut degen i frysform och skär sedan i små bitar istället. Är jag på riktigt pysselhumör doppar jag de i 70 % Lindths choklad som jag smält. Hm..gott!

Jag brukar ta vad jag har hemma och inte gå efter direkta mått men ska försöka ge ett hum om vad det är i dom. Det startade med mammas gamla recept på chokladbollar som jag bytte ut smör mot olja och socker mot dadlar. Då blev det så här:

3 dl havregryn
12  urkärnade dadlar
1 tsk vaniljpulver
3 msk kakao
2 msk kallt starkt kaffe
½-1 dl rapsolja (  eller kokosolja )
nypa salt
Kokosflingor att rulla dem i

Med åren har receptet ändrats och ibland blandar jag ihop det med ett annat recept på godis jag har:

Från min egen lilla bakbok 😉

Idag blev det denna blandning:

Dadlar, fikon, plommon, russin, mandlar, chiafrön, nyponpulver, salt, vaniljpulver, kakao, kallt starkt kaffe, havregryn , rapsolja och sist  lite kokos på toppen på några.

Bara att sätta på tevatten nu då! 😉

 

 

1
0